Kwaliteit en certificering

Alle pellets die op Houtpelletsfabriek.nl te koop zijn, zijn voorzien van het hoogst mogelijke kwaliteitskenmerk: EN+ A1. EN+ is sinds 2010 het nieuwe Europese certificatiesysteem voor houtpellets. 

> Dit systeem ziet er op toe dat de kwaliteit van de pellets door de hele keten van productie en distributie bewaakt wordt. 

> Het einddoel is dat de consument de hoogste kwaliteit geleverd krijgt en dat het product traceerbaar is qua herkomst.

> Er zijn verschillende kwaliteitsklassen, waarvan EN+ A1 de hoogste is. Deze certificering garandeert zodoende de kwaliteit, het maximale stofgehalte, calorische waarde en het as-gehalte. 

> Houtpelletsfabriek.nl levert uitsluitend pellets met ENplus certificering, omdat we u willen kunnen garanderen dat onze houpellets altijd duurzaam en van hoge kwaliteit zijn. Onze pellets worden gemaakt van schoon hout en produceren bij verbranding weinig as. ENplus let er bijvoorbeeld op dat de houtpellets geen schadelijke stoffen bevatten en dat er geen klinkervorming optreedt, zodat uw verwarmingsinstallatie geen gevaar loopt. Ook zijn deze houtpellets hard geperst. 

> Een belangrijk voordeel van ENplus is, dat de pellet kwaliteit wordt beheerd door de gehele keten, inclusief de productie, de opslag en het vervoer tot aan de eindconsument.

en+ DIN+